HSK_9255

Ringette-nytt

Hej alla Ringette-fans!

Då var det dags för en ny säsong med Ringette. Vi är superladdade!

Seriespel

Seriespelets ålderindelning är beslutad (vi behåller samma som förra året) och detaljplaneringen är i full gång. Förhoppningsvis kan vi hantera eventuella dispenser så snart som möjligt. Vi har förtydligat dispensregler för pojkar och män som vill spela i serie-spelet. SM kommer att äga rum den 26e mars 2022 och anordnas denna gång av SRC i Sollentuna ishall.


Försäkringar

Vad gäller försäkringar är det viktigt att nämna att förutom funktionärer, domare och tränare så är endast spelare som är licensierade försäkrade. Enligt årsmötet har vi lägre licens-avgift för ”rekreations-spelare” för att främja att de som idag spelar för skojs skull men inte i serie-spelet (tex. Måndagsmatcherna hos USK) ska kunna bli licensierade medlemmar. Kontakta en klubb för att bli medlem.


Inför VM

VM förberedelser är redan igång för VM som sker i Esboo i Finland v44 nästa år. Både fysträning (”Smarta Starka Spelare”) och träningscuper planeras under året. Förhoppningsvis hård, utvecklande och rolig träning för spelarna! Spelare födda 2007 och tidigare som inte deltagit hittills, men är sugna på att vara med, är självklart välkomna! Mejla oss eller prata direkt med Stefan Lindqvist.


Cup i Esboo

På tal om Finland så kommer SWE ringette delta med ett lag i en cup för D-juniorer i slutet av november. Kul!


Arbetsgrupp VM

Apropå VM så efterlyser vi nu (minst) en medlem från varje medlemsförening för hjälp med det administrativa runt att ta ett eller två lag till VM. Den administrativa organisationen ser till att laget får praktiskt stöd och information redan innan det är dags för själva VM – tex boendealternativ, behov av transporter, måltider, utrustning samt budget och insamling av pengar inför VM. Arbetet leds i detta skede av Svenska ringetteförbundet och kontaktperson för denna arbetsgrupp är Tanja Kallinen. info@sweringette.se.

Deltagande i den administrativa organisationen innebär inte per automatik att samma personer har lovat ställa upp för landslaget på plats under själva VM 2022.


Come Try Ringette

Även vår prova på verksamhet är igång och drivs rent praktiskt av klubbarna. Har ni frågor och ideer runt detta så kontakta gärna Rachelle Graham. Både USK och SRC anordnar prova på verksamhet för de barn som är nyfikna på Ringette eller bara vill lära sig åka skridskor! Hjälp gärna till att göra reklam för detta!! Berätta för vänner och bekanta! Kom och var med!

Ritorp:  Sept 30 & Oct 7, kl 18:30 – 19:15, Sollentuna: Sept 12 & 26, kl 13-14


Reseberättelse Åland (20-22/8)

Äntligen är det igång igen!

I helgen åkte 17 spelare från olika lag och åldrar i Sverige till Åland för ett träningsläger med Nurmijärvis seniorlag. Där fick vi möjligheten till en gemensam träning med Nurmijärvi och avsluta dagen med en match mot dem. Det var tufft men otroligt lärorikt och kul. Vi vill framföra ett stort tack till alla som hjälpt till att göra denna resa möjlig. Nu ser vi fram emot en ny spännande säsong.

Emilia, Kajsa och Nilla


Härligt att vara igång igen!

SvRF Styrelse
Erland, Lena, Stefan, Carina, Rachelle, Tanja, Anna och Tina.

Kontakta oss gärna på info@sweringette.se